Кекс от шоколад и орехи без брашно
Необходими продукти:
80 грама масло
90 грама захар
3 яйца
130 грама черен шоколад
20 милилитра светъл ром
100 грама орехи
1 чаена лъжица набухвател
щипка ванилия
глазура по избор или пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура, необходима ви е и форма за печене с диаметър 18 см.
Разтопете шоколада (по какъвто начин предпочитате), запечете леко ореховите ядки и смелете до получаването на фини трохи.
Смесете маслото със захарта и разбийте с помощта на тел за разбиване на яйца. Добавете яйцата едно по едно, след което сложете разтопения и охладен шоколада.
Разбъркайте всичко добре. Накрая изсипете "брашното" от орехи, набухвателя, ванилията, рома и бъркайте до получаването на еднородна смес.
Изсипете "тестото" във форма, чието дъно предварително сте покрили с хартия за печене и поставете кекса във фурната при 170 - 175 градуса. Нека се приготвя в продължение на около 45 минути.
Ако забележите, че повърхността започне да се препича, покрийте с фолио.
Изчакайте готовия десерт да се охлади във формата и тогава извадете.
Украсете по избор: може да полеете с любима глазура, да поръсите с пудра захар или да аранжирате както намерите за добре.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
Коментари към Кекс от шоколад и орехи без брашно