Кекс от зеленчуци с боб и царевица
Необходими продукти:
- 250 грама сух бял боб
- 400 грама замразен грах
- 400 грама замразени царевични зърна
- 500 грама пресен спанак
- 3 средни моркова
- 2 скилидки чесън
- връзка магданоз
- 2 стръка мащерка
- 1 чаена лъжица къри на прах
- по малко зехтин, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Накиснете боба за 4 часа в студена вода, която след това отцедете, залейте зърната с чиста, прибавете стръковете мащерка и магданоз (отделете листата на последния) и сварете до готовност (около 1,5-2 часа).
Отцедете бульона, извадете стръковете и охладете боба.
Морковите изпечете, увити във фолио, при 180 градуса във фурната за половин час (трябва да омекнат).
Изплакнете ги със студена вода и обелете, после нарежете на кубчета.
Замразените грах и царевица залейте поотделно с вряща вода за 5 минути, отцедете течността с помощта на гевгир.
Боба и граха намачкайте до получаване на пюре, към което добавете намачкания или ситно накълцан чесън.
Листата спанак и магданоз нарежете, запържете ги в малко зехтин заедно с кърито.
Подредете всички подготвени продукти на слоеве в кексова форма с пергамент. Първият и последният ред да бъдат от грах и боб.
Покрийте съда с фолио и изпечете ястието за половин час във фурната (градусите да са 180).
Преди да поднесете, охладете.
Добър апетит!
Източник: vsmak.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс от хляб с бекон и кашкавал
- Солен кекс с извара, тиквички и копър
- Зеленчукови кексчета със сирене и чеснов сос
- Царевични мъфини със сушени домати и розмарин
- Бърз кекс с извара и масло
Коментари към Кекс от зеленчуци с боб и царевица