Кекс Зебра
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 200 грама захар
- 200 грама масло
- 240 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 375 грама брашно
- 10 грама бакпулвер
- 3 грама сол
за шоколадовата смес
- 25 грама какао
- част от бялото тесто
Начин на приготвяне:
Застелете кръгла тава с лист пергамент и загрейте фурната на 180 градуса. В купа смесете сухите съставки, а в друг съд разбийте яйцата, маслото, прясното мляко и захарта. Комбинирайте смесите и отделете две чаени чаши от тестото.
Оцветете ги в кафяво с помощта на какаото. Използвате по една супена лъжица от тестата, започнете с бялото, след това шоколадовото и по същия начин редувайте докато продуктите свършат.
С помощта на нож направете няколко въртеливи движения по повърхността, така че да се създаде мраморен ефект. Изпечете сладкиша за 40-45 минути, охладете и разрежете. По желание гарнирайте с шоколадов топинг.
Да ви е сладко!
Източник: www.homecookingadventure.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Пандишпанов кекс с масло
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Портокалов кекс с шоколадови парченца
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Кекс с червено цвекло и семена
- Бананов кекс с орехи и карамелен сос
- Как да направите перфектното суфле
Коментари към Кекс Зебра