Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Кекс "Виктория" с малиново сладко

Кекс "Виктория" с малиново сладко

Кекс "Виктория" с малиново сладко - изображение

Необходими продукти:

за тестото:

  • 4 яйца
  • 225 грама пудра захар
  • 225 грама самонабухващо брашно
  • 1 равна лъжица бакпулвер
  • 225 грама масло

за сладкото:

  • 200 грама малини
  • 250 грама захар

за крема:

  • 100 грама меко масло
  • 200 грама пудра захар
  • 2 супени лъжици прясно мляко

Начин на приготвяне:

Започнете със загряването на фурната на 160 градуса. Намазнете две тави с диаметър 20 сантиметра с масло и на дъното им сложете лист хартия за печене.

Сложете яйцата в голяма купа, добавете захарта, брашното, бакпулвера и мекото масло. С миксер комбинирайте всички съставки, внимавайте да не прекалите с разбъркването, в момента, в който всички съставки се смесят, прекратете процеса.

Разделете тестото между двете тави и с помощта на шпатула изравнете повърхностите на двата кекса.

Печете на средата на фурната за 25 минути. Не отваряйте фурната, преди да изтече посоченото време, когато минат 25 минути, проверете готовността на сладкиша.

Докато кексовете се пекат, пригответе сладкото.

Сложете малините в касерола и леко ги притеснете с преса за картофи. Добавете към тях захарта и оставете да заврат на средна температура, докато се разтопи захарта. Варете 4 минути, докато започне леко да се сгъстява. Оставете настрана да се охлади.

Когато блатовете са опечени до суха клечка и са златисто кафяви, ги извадете от фурната и оставете да се охладят в тавите 5 минути. След което преминете с нож по стените на тавата, за да отлепите кекса от формата и внимателно извадете блатовете от тавите и оставете да се охладят върху решетка.

За да направите крема, сложете мекото масло в купа и добавете половината захар. Разбийте с миксер, докато сместа стане гладка. Добавете останалата захар и една по една лъжиците мляко. Бъркайте, докато получите гладка, кремообразна текстура, продължете да разбивате, докато получите твърд крем.

Прехвърлете крема в пош с обикновен накрайник, или просто изрежете върха на торбичката, ако използвате еднократен пош.

Сглобете кекса - намажете единия блат със сладко и сложете крема отгоре. Поставете другия блат отгоре и поръсете кекса с пудра захар.

За framar.bg: Данна Панджарова
източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети