Кекс без яйца
Необходими продукти:
3 чаени чаши обикновено брашно
2 чаени чаши захар на пясък
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена чаша какао на прах
3/4 чаена чаша растително олио
2 супени лъжици светъл оцет
2 чаени лъжици ванилов екстракт
2 чаени чаши студена вода
крем или глазура по ваш избор за намазване (в случая е използван крем ганаш)
Начин на приготвяне:
Пресейте във форма брашното, захарта, солта, содата, какаото и разбъркайте. Направете три вдлъбнатини: в едната сложете ваниловия екстракт, във втората - олиото, а в третата - оцета. Следва да налеете водата и разбъркайте с вилица до получаването на еднородна смес. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30 - 40 минути или колкото е необходимо, като проверявате готовността с помощта на клечка за зъби (тя трябва да бъде суха, когато я извадите от блата).
Намажете кекса с любимия си крем, украсете с ядки или по избор и се насладете на това невероятно кулинарно изкушение.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Млечен кокосов кекс
Коментари към Кекс без яйца