Кашкавалки с шунка, лук и гъби

Необходими продукти:
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сода
1 чаена чаша настърган кашкавал
250 грама шунка
1/2 - 1 глава лук
консервирани гъби на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете солта, захарта и содата в киселото мляко и разбъркайте добре. След това прибавете настъргания кашкавал, брашното и направете тесто. Разделете го на топки и разточете всяка от тях.
Настържете едро шунката (може да замените с любим колбас).
Лука нарежете на ситно и запържете в нагорещено олио до златисто, прибавете шунката, гъбите и нека плънката се приготвя няколко минути.
Разпределете я върху питките, затворете краищата и разточете още веднъж.
Изпържете кашкавалките в нагорещено олио на среден огън от двете страни при затворен капак.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бърза пица на тиган от течно тесто
- Огретен от сладки картофи със сирене и кашкавал
- Домашна пилешка шунка с маслини
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Кашкавалена пита с извара и сусам
- Запечен хляб с кашкавал и чесън
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Картофени питки с кашкавал
- Хрупкави сандвичи с яйце, шунка и кашкавал в гофретник
Коментари към Кашкавалки с шунка, лук и гъби