Кашкавалки с шунка, лук и гъби
Необходими продукти:
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сода
1 чаена чаша настърган кашкавал
250 грама шунка
1/2 - 1 глава лук
консервирани гъби на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете солта, захарта и содата в киселото мляко и разбъркайте добре. След това прибавете настъргания кашкавал, брашното и направете тесто. Разделете го на топки и разточете всяка от тях.
Настържете едро шунката (може да замените с любим колбас).
Лука нарежете на ситно и запържете в нагорещено олио до златисто, прибавете шунката, гъбите и нека плънката се приготвя няколко минути.
Разпределете я върху питките, затворете краищата и разточете още веднъж.
Изпържете кашкавалките в нагорещено олио на среден огън от двете страни при затворен капак.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Кашкавален сос Бешамел
- Домашна пилешка шунка с маслини
Коментари към Кашкавалки с шунка, лук и гъби