Кашкавален сос с чесън

Необходими продукти:
200 грама настърган кашкавал или друго твърдо сирене
2 яйца
2 скилидки чесън
майонеза
подправки и люта чушка по избор
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала. Сварете яйцата, обелете ги и отделете жълтъците от белтъците. Настържете ги поотделно в различни съдове. Намачкайте скилидките чесън с помощта на преса.
В подходящ съд смесете белтъците, кашкавала, чесъна, малко майонеза и разбъркайте. Количеството майонеза зависи от желаната консистенция на соса. Може да добавите ситно нарязан копър, ако желаете, нарязана люта чушка или любимите си подправки.
Прехвърлете соса в подходяща сосиера и поръсете с настърганите жълтъци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовБИО - КУЛТ КАНДЕА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Кашкавален сос с чесън