Кашкавален сос Бешамел
Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици краве масло
- 2 чаени лъжици брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- щипка сол
- щипка кайенски пипер
- 300 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в дълбок тиган, прибавете брашното и пържете до появата на лек златист цвят, като бъркате през цялото време.
Тогава налейте прясното мляко, сложете по щипка сол и кайенски пипер, разбъркайте старателно и изчакайте сместа да кипне.
Щом това стане, свалете врящия сос от котлона и добавете настъргания кашкавал. Бъркайте, докато се разтопи напълно. Веднага след това прехвърлете в сосиера и сервирайте.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Кашкавален сос Бешамел