Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Кашкавален сос Бешамел

Кашкавален сос Бешамел

Кашкавален сос Бешамел - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени лъжици краве масло
  • 2 чаени лъжици брашно
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • щипка сол
  • щипка кайенски пипер
  • 300 грама кашкавал

 

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в дълбок тиган, прибавете брашното и пържете до появата на лек златист цвят, като бъркате през цялото време.

Тогава налейте прясното мляко, сложете по щипка сол и кайенски пипер, разбъркайте старателно и изчакайте сместа да кипне.

Щом това стане, свалете врящия сос от котлона и добавете настъргания кашкавал. Бъркайте, докато се разтопи напълно. Веднага след това прехвърлете в сосиера и сервирайте.

Кашкавален сос

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитно