Кашкавалено руло със сушени плодове и орехи
Необходими продукти:
- 250 грама кашкавал
- 2 супени лъжици сусамови семена
- по 70 грама сушени плодове: кайсии, сини сливи, вишни
- 70 грама орехи
Начин на приготвяне:
Нарежете кашкавала на парчета, сложете ги в найлонов пакет, който потопете в съд с вода и поставете върху котлона, докато кашкавалът се разтопи.
Измийте сушените плодове и орехите, след което ги нарежете ситно.
Разточете разтопения кашкавал както е в пакета, а самия плик разрежете така, че да се разтвори като книга.
Може още веднъж да разточите слоя вече без покритие. Поръсете го със сусама и притиснете леко семенцата към основата.
Разпределете сушените плодове и орехите. Това трябва да се случи бързо, докато кашкавалът не е стегнал много.
След това навийте плътно руло, завийте краищата му, а него надупчете на няколко места с остър нож, за да излезе останалия въздух.
Приберете за 2-3 часа в хладилника. Когато се охлади, нарежете и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кашкавалено руло с гъби и пилешко
- Руло от шунка и кашкавал в тесто
- Кашкавалено руло с руска салата
- Кашкавалено руло с крема сирене, шунка и краставица
- Руло с гъби, лук и кашкавал
- Кашкавалено руло с майонеза и яйца и плънка от пилешко, зеленчуци и гъби
- Руло от сирене и кашкавал
- Кашкавалено руло с маслини и чесън
- Кашкавалено руло с кайма
Коментари към Кашкавалено руло със сушени плодове и орехи