Руло с гъби, лук и кашкавал
Необходими продукти:
6 яйца
180 грама брашно
400 грама пресни бели гъби (може да използвате и други)
60 грама масло
50 грама лук
200 грама кашкавал
600 грама домати
набухвател
магданоз
зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го запържете в маслото, добавете измитите и нарязани гъби, магданоз и задушете всичко до готовност.
Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте до получаването на гъста пяна и прибавете към нея жълтъците, които сте разбъркали преди това със зехтин и брашното със сол и набухвател.
Изсипете сместа върху пергамент и изпечете в предварително затоплена фурна до готовност. След това прехвърлете блата върху влажна кърпа, махнете хартията, намажете повърхността с гъбената плънка и навийте руло. Когато то изстине малко, поръсете го с настърган кашкавал и поднесете с домати.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кашкавалено руло с гъби и пилешко
- Руло от шунка и кашкавал в тесто
- Кашкавалено руло с руска салата
- Кашкавалено руло със сушени плодове и орехи
- Кашкавалено руло с крема сирене, шунка и краставица
- Кашкавалено руло с майонеза и яйца и плънка от пилешко, зеленчуци и гъби
- Руло от сирене и кашкавал
- Кашкавалено руло с маслини и чесън
- Кашкавалено руло с кайма
Коментари към Руло с гъби, лук и кашкавал