Кашкавалено руло с маслини и чесън
Необходими продукти:
200 грама кашкавал (или пармезан)
1 чаена чаша маслини без костилки или на вкус
6-7 бадема
1 скилидка чесън или на вкус
2 супени лъжица зехтин
1 чаена лъжица балсамов оцет
2 щипки кайенски пипер
2 щипки червен пипер
билки и други подправки на вкус (или италиански подправки)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала с помощта на едро ренде, сложете в микровълновата за 30-40 секунди.
Смесете маслините, чесъна, бадемите, балсамовия оцет, зехтина и подправките в блендер и смелете.
Изсипете кашкавала върху хартия за печене и разточете, оформяйки правоъгълник. По повърхността му разпределете получената плънка и навийте плътно руло.
Увийте го в хартията и приберете в хладилника за известно време, за да стегне.
Когато извадите, нарежете с остър нож на тънки парчета и поднесете със студено бяло вино или бира.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кашкавалено руло с гъби и пилешко
- Руло от шунка и кашкавал в тесто
- Кашкавалено руло с руска салата
- Кашкавалено руло със сушени плодове и орехи
- Кашкавалено руло с крема сирене, шунка и краставица
- Руло с гъби, лук и кашкавал
- Кашкавалено руло с майонеза и яйца и плънка от пилешко, зеленчуци и гъби
- Руло от сирене и кашкавал
- Кашкавалено руло с кайма
Коментари към Кашкавалено руло с маслини и чесън