Кашкавалени спирали
Необходими продукти:
500 грама бутер тесто
200 - 250 грама кашкавал
1/3 чаена лъжичка смлян червен пипер
1 сурово яйце
Начин на приготвяне:
Размразете тестото, настържете кашкавала. Заделете малко от него за поръсване, а останалото количество смесете с червения пипер и половината от яйцето (разбито). Разделете тестото на 4 и разточете съвсем леко. Не забравяйте, че то не трябва да се притиска или сплесква и разточването да става в едната посока. Разпределете плънката върху единия лист, покрийте с другия, леко разточете, намажете с яйце, отново кашкавал и разрежете на ивици с ширина около 2 - 3 см, след което навийте спираловидно. Подредете спиралите в тава, застлана с хартия за печене, намажете повърхността им с яйце и сложете във фурната за около 15 - 20 минути при 200 - 220 градуса.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Кашкавален сос Бешамел
Коментари към Кашкавалени спирали