Кашкавалени питки с крема сирене и пилешко
Необходими продукти:
100 грама масло
100 грама крема сирене
70 грама кашкавал
1,5 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица суха мая
3 супени лъжици вода
4-5 супени лъжици сварено пилешко месо, накъсано на парчета (може да използвате друго
месо по избор или любим колбас)
щипка сол
добавете любими подправки на вкус
яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Смесете в подходящ съд размекнатото масло и крема сиренето.
Налейте водата, веднага прибавете настъргания кашкавал и разбъркайте старателно всичко.
Пресейте брашното директно в съда, сложете и маята.
Замесете меко еластично тесто.
Разточете правоъгълен пласт с дебелина около 1-1,5 сантиметра, като посипвате плота с брашно.
Сгънете тестото на четири (като кърпичка), разточете отново и повторете тази процедура още 6-7 пъти.
След последното разточване върху слоя разпределете накъсаното пилешко (друго месо, кайма, колбас, може да направите със зеленчуци или гъби, вариант е и да не използвате плънка - получават се вкусни кашкавалки).
Отново сгънете на четири тестото с плънката, покрийте с найлоново фолио, след това с кърпа и оставете за 50-60 минути.
Когато изтече посоченото време, разточете пласт с дебелина около 2 сантиметра и разрежете на квадрати със страна около 2,5-3 сантиметра.
Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент и оставете за 15-20 минути.
Намажете повърхността на питките с разбито яйце и изпечете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Турски питки Поача
- Кашкавал в пикантна медена марината
- Домашна месеница със сирене по бабина рецепта
- Хляб-сандвич с шунка, кашкавал и зеленчуци на фурна
- Кашкавалени хапки с орехи и маслини
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Кашкавален сос Бешамел
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
- Пърленки с шунка и кашкавал
- Маслени соленки с кашкавал и мащерка
Коментари към Кашкавалени питки с крема сирене и пилешко