Каша от жито със зеле, гъби и лук
Необходими продукти:
1 чаена чаша жито
300 грама зеле
1 морков
1 глава лук
150 грама гъби
100 милилитра олио или друга растителна мазнина по ваш избор
2 супени лъжици доматено пюре
Начин на приготвяне:
Залейте житото с вода и нека престои така една нощ. На следващия ден сварете в продължение на 15 минути и се заемете с направата на зеленчуковата смес.
Нарежете лука ситно, задушете го до златисто. Прибавете морковите.
Следват накълцаното зеле и доматеното пюре.
Нека всичко се задушава известно време.
След това смесете със свареното жито.
Гъбите нарежете и изпържете отделно.
Прехвърлете готовата каша в подходящ съд и по повърхността й разпределете гъбите.
Готови сте да поднесете ястието.
Добър апетит!
Снимки: vkusneedoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 10 R СИЯЙНО ЧЕРВЕНО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 7 C ЗЕМНО МЕДНО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 7 GC ЗЛАТНО МЕДНО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 11 A ПЯСЪЧНО ПЕПЕЛНО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 7 M МАХАГОНОВО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 В ШОКОЛАДОВО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ползи за здравето от житна трева
- Килограм жито за прераждане на организма
- Салата от жито с цвекло и карамелизирани моркови
- Пречистете и подсилете организма си с варено жито
- Хапвайте житни храни с мед срещу хроничния запек
- Каша от жито с халва, стафиди и орехи
- Каша от жито с масло в прясно мляко
- Зеленчукова салата с жито
- Ашуре с лешници, портокали и канела
- Салата от жито с червени боровинки и райска ябълка
Коментари към Каша от жито със зеле, гъби и лук