Кафе-десерт с халва и сметана

Необходими продукти:
150 милилитра прясно сварено натурално кафе
100 милилитра течна сметана с масленост 10-20%
50 грама фъстъчена халва или смес от фъстъчена и сусамова
1 чаена лъжица кленов сироп (може да замените с течен мед)
Начин на приготвяне:
Сварете силно кафе и го прецедете.
Халвата намачкайте с вилица. Разбийте я заедно със сметаната, използвайки блендер. След това налейте кафето, кленовия сироп и разбийте още веднъж.
Гъстотата и сладостта на десерта може да регулирате с по-голямо или по-малко количество халва.
Може да го поднесете и студен, и топъл.
Добър апетит!
Снимки: beautycoffee.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ПОД НЕБЕТО НА ТОСКАНА - ФРАНСИС МЕЙС - ХЕРМЕС
КАФЕ МАШИНА ЗА ЕСПРЕСО И КАПУЧИНО ADLER RED
Безплатна доставка за България!КОРДИЦЕПС КАФЕ 3 В 1 сашета * 20 DXN
АРОМАНДИСЕ РАЗТВОРИМО КАФЕ ОТ ЦИКОРИЯ, РЪЖ, ЕЧЕМИК И ЖЪЛЪД без кофеин 100 г
МЕД ОТ ЦВЯТ НА КАФЕЕНО ДЪРВО 500 г RUDIGER FELDT PRODUCTS
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кафе
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване приема на кофеин
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Десерт от извара с банани и шоколад
- Кафеено дърво, Зелено кафе
- Кафето понижава риска от развитие на подагра
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
Коментари към Кафе-десерт с халва и сметана