Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Карфиол с чедър и моцарела

Карфиол с чедър и моцарела

Карфиол с чедър и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 2 карфиола, нарязани на розички
  • 1 пакетче масло (125 грама)
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 3 чаени чаши прясно мляко
  • 1 чаена лъжица чили сос
  • 1 чаена лъжица горчица на прах
  • 3 чаени чаши настърган чедър
  • 2 чаени чаши настъргана зряла моцарела
  • див лук за гарниране

Начин на приготвяне:

Във вряща вода потопете карфиола и го варете за 5-10 минути, докато омекне.

Стопете маслото в голяма тенджера и добавете брашното и разбъркайте за 2-3 минути, за да се получи каша. Сипете млякото и бъркайте енергично, за да се разтворят всички бучици и да стане гладък сос. Подправете със сол, лют сос, черен пипер и горчицата на прах. Оставете да къкри за 5 минути, докато се сгъсти,

Изключете котлона и в горещия сос сложете двете сирена и разбъркайте, за да се разтопят. Смесете и карфиола със соса. Опитайте и подправете на вкус със сол и черен пипер.

При сервиране разпръснете върху всяка порция малко накълцан на ситно див лук.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника