Карфиол с гъби и целина
Тази рецепта за карфиол е подходяща както за основно хранене, така и за гарнитура към месо, а дори и за плънка на пълнено пиле. Карфиола поема ароматите и придава обем на ястието. Приготвя се лесно и е подходящо за вегетарианци.
Необходими продукти:
- 50 грама масло
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 моркова, нарязани
- 2 стрка целина, нарязани на ситно
- 220 грама гъби, нарязани
- 2 чаени чаши карфиол (накъсан на розички)
- 1/4 чаена чаша магданоз
- 1 супена лъжица розмарин
- 1 супена лъжица градински чай
- 1 чаена лъжица мащерка
- сол и черен пипер на вкус
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон (или зеленчуков, ако искате ястието да е вегетарианско)
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган с огнеупорна дръжка.
Изпържете лука, моркова, целината и гъбите, докато омекнат - около 10 минути.
Нарежете карфиола на малки розички и го сложете в тигана. Продължете готвенето още 10 минути.
Прибавете бульона, магданоза, мащерката и градинския чай. Подправете със сол и черен пипер и след 10 минути, когато карфиола е омекнал свалете от котлона.
Поръсете с магданоза и сервирайте.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Салата Табуле с карфиол
- Карфиол, Цветно зеле
- Домашен ориз от карфиол
- Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Пържен карфиол по корейски
- Консервиран карфиол с домати и чесън
Коментари към Карфиол с гъби и целина