Карфиол с гъби и целина
Тази рецепта за карфиол е подходяща както за основно хранене, така и за гарнитура към месо, а дори и за плънка на пълнено пиле. Карфиола поема ароматите и придава обем на ястието. Приготвя се лесно и е подходящо за вегетарианци.
Необходими продукти:
- 50 грама масло
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 моркова, нарязани
- 2 стрка целина, нарязани на ситно
- 220 грама гъби, нарязани
- 2 чаени чаши карфиол (накъсан на розички)
- 1/4 чаена чаша магданоз
- 1 супена лъжица розмарин
- 1 супена лъжица градински чай
- 1 чаена лъжица мащерка
- сол и черен пипер на вкус
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон (или зеленчуков, ако искате ястието да е вегетарианско)
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган с огнеупорна дръжка.
Изпържете лука, моркова, целината и гъбите, докато омекнат - около 10 минути.
Нарежете карфиола на малки розички и го сложете в тигана. Продължете готвенето още 10 минути.
Прибавете бульона, магданоза, мащерката и градинския чай. Подправете със сол и черен пипер и след 10 минути, когато карфиола е омекнал свалете от котлона.
Поръсете с магданоза и сервирайте.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Салата табуле с печен карфиол
- Домашен ориз от карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Хапки от карфиол с фета и лук
- Карфиол с четири вида гъби
- Печен карфиол с наденица и чедър
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Пюре от карфиол с куркума и пържен нахут
Коментари към Карфиол с гъби и целина