Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Карфиолени кексчета с млечен пълнеж

Карфиолени кексчета с млечен пълнеж

Карфиолени кексчета с млечен пълнеж - изображение

Необходими продукти:

  • 20 грама масло
  • 70 грама брашно
  • 300 грама прясно мляко
  • 1/4 чаена лъжица индийско орехче
  • 100 грама настърган карфиол
  • 50 грама пармезан
  • 100 милилитра сметана
  • 2 яйца, разбити

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в касерола. Добавете към него 20 грама брашно и бъркайте за 1-2 минути, докато се получи паста.

Внимателно долейте 150 милилитра мляко, като бъркате непрекъснато, докато сместа стане еднородна и кремообразна. Оставете да къкри за 2 минути. След това добавете индийското орехче и подправете със сол и пипер на вкус.

Покрийте и оставете да се охлади напълно, след което разпределете соса между 4 големи кубчета от форми за лед и замразете за 4 часа или една нощ.

Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете с масло 4 чашки за крем карамел.

Настъргания карфиол смесете с останалите 150 милилитра прясно мляко и 50 грама брашно. Добавете към тях настъргания пармезан, сметаната и яйцата. Подправете.

Разпределете сместа между 4-те формички и притиснете в средата на всяка по едно замразено кубче от соса, толкова дълбоко, че да се покрие.

Печете за 25 минути до златисто. Оставете карфиолените кексчета да се охладят за 2-3 минути, преди да ги отлепите, като прекарате нож по ръба на чашите. Обърнете в чиния и сервирайте ястието топло.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника