Карфиолени кексчета с млечен пълнеж
Необходими продукти:
- 20 грама масло
- 70 грама брашно
- 300 грама прясно мляко
- 1/4 чаена лъжица индийско орехче
- 100 грама настърган карфиол
- 50 грама пармезан
- 100 милилитра сметана
- 2 яйца, разбити
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в касерола. Добавете към него 20 грама брашно и бъркайте за 1-2 минути, докато се получи паста.
Внимателно долейте 150 милилитра мляко, като бъркате непрекъснато, докато сместа стане еднородна и кремообразна. Оставете да къкри за 2 минути. След това добавете индийското орехче и подправете със сол и пипер на вкус.
Покрийте и оставете да се охлади напълно, след което разпределете соса между 4 големи кубчета от форми за лед и замразете за 4 часа или една нощ.
Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете с масло 4 чашки за крем карамел.
Настъргания карфиол смесете с останалите 150 милилитра прясно мляко и 50 грама брашно. Добавете към тях настъргания пармезан, сметаната и яйцата. Подправете.
Разпределете сместа между 4-те формички и притиснете в средата на всяка по едно замразено кубче от соса, толкова дълбоко, че да се покрие.
Печете за 25 минути до златисто. Оставете карфиолените кексчета да се охладят за 2-3 минути, преди да ги отлепите, като прекарате нож по ръба на чашите. Обърнете в чиния и сервирайте ястието топло.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с извара и сирене
- Мъфини в кошничка от хляб с бекон, яйца и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Солен кекс с извара, тиквички и копър
- Кекс от зеленчуци с боб и царевица
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
- Солен кекс с пармезан и пилешко филе
Коментари към Карфиолени кексчета с млечен пълнеж