Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах

Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах

Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • 550 грама карфиол
  • 140 грама праз, нарязан на дребно
  • 5 смачкани скилидки чесън
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • 2 чаени чаши прясно мляко
  • 300 грама аспержи, нарязани на 1 сантиметрови парченца
  • 170 грама замразен грах
  • кората на 1 лимон
  • 1/4 чаена чаша босилек
  • 700 грама червени картофи, нарязани на кубчета
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Смелете карфиола в кухненски робот.

В тенджера загрейте 2 супени лъжици зехтин, добавете карфиола, праза, чесъна и 1 чаена лъжица сол. Разбъркайте и задушавайте за 2 минути, докато праза омекне.

Сипете бульона и 2 чаши мляко. След като течността заври, намалете температурата и оставете да къкри за 15-20 минути, докато карфиолът омекне.

Междувременно в тиган изпържете с 2 супени лъжици аспержите с граха и 1 лъжичка сол. Пържете за 2 минути и свалете от котлона, добавете лимоновата кора, разбъркайте и прехвърлете в купа.

Сварете картофите в подсолена вода, докато омекнат, отцедете ги и ги оставете настрана в купа.

Блендирайте супата в тенджерата с карфиола, докато се получи еднородна кремообразна консистенция (ако мислите, че е много гъсто, добавете малко мляко).

Добавете при карфиолената крем супа аспержите с граха и картофите. Полейте с лимонов сок и подправете супата със сол и черен пипер.

Сервирайте, като всяка порция поръсите с босилек и полейте с малко зехтин.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника