Карфиолена крем супа със сирене чедър

Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 малка бучка краве масло
- 1 голяма глава карфиол (900 грама), на розички
- 1 картоф
- 700 милилитра зеленчуков бульон
- 400 милилитра прясно мляко
- 100 грама чедър, нарязан на кубчета
Начин на приготвяне:
В маслото задушете лука за 5 минути, докато омекне. Добавете карфиола картофа (обелен и нарязан), бульона, млякото и подправете. Варете в продължение на 30 минути, докато зеленчуците омекнат напълно.
С метален пасатор блендирайте супата.
Сервирайте крем супата с няколко кубчета кашкавал чедър, разбъркайте за да се разтопи сиренето и консумирайте с препечен хляб.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА 200 мл
ХИП БИО ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕ 190 г
ХИП БИО ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПУЙКА 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от тиквички с кокосово мляко и чесън
- Диетична крем супа от броколи
- Супа от кисели краставички с копър
- Крем супа от броколи и кейл
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Зеленчукова супа с макарони, боб и пармезан
- Зеленчукова супа с боб, гъби и орзо
- Бърза супа с къдраво зеле, наденица и боб
- Крем супа от краставици
- Крем супа от магданоз с чесън
Коментари към Карфиолена крем супа със сирене чедър