Карфиолена крем супа със сирене чедър
Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 малка бучка краве масло
- 1 голяма глава карфиол (900 грама), на розички
- 1 картоф
- 700 милилитра зеленчуков бульон
- 400 милилитра прясно мляко
- 100 грама чедър, нарязан на кубчета
Начин на приготвяне:
В маслото задушете лука за 5 минути, докато омекне. Добавете карфиола картофа (обелен и нарязан), бульона, млякото и подправете. Варете в продължение на 30 минути, докато зеленчуците омекнат напълно.
С метален пасатор блендирайте супата.
Сервирайте крем супата с няколко кубчета кашкавал чедър, разбъркайте за да се разтопи сиренето и консумирайте с препечен хляб.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Зеленчукова крем-супа от тиквички с топено сирене, чесън и лук
Коментари към Карфиолена крем супа със сирене чедър