Картофи с маслини и чесън
Необходими продукти:
1 кг картофи
125 мл зехтин
4 средни глави лук
8 скилидки чесън (небелени)
сол
смлян черен пипер
2 - 3 клонки мащерка
50 г черни маслини без костилки
50 г зелени маслини без костилки
60 г кедрови ядки
шепа смлян пресен босилек
Начин на приготвяне:
Налейте зехтина в тенджера и го загрейте. Сложете нарязаните картофи, лук и чесън. Разбъркайте , за да може зехтинът да покрие продуктите от всички страни. След това сложете сол, черен пипер и мащерката. Оставете ястието на котлона да се приготвя, докато лукът не омекне и картофите не придобият златист цвят (около 30 минути) . Не затваряйте съда, разбърквайте периодично. Едва тогава прибавете маслините, кедровите ядки и разбъркайте. Сложете босилека и подправки на вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД ИМУНОСТИМУЛАТОР ЗА ДЕЦА таблетки * 90
ГРЕВИЯ НОРМАЛ ПРЕША + ХЕСПЕРИДИН + ЧЕРЕН БЪЗ капсули * 60
ВЕГАВЕРО КАНДИ - ЕЙД КОМПЛЕКС капсули * 120 VV-VITA-192
ПРОМОНЕО КРАТАЛИН капсули * 30 РАМКОФАРМ
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Костилките от маслини прочистват червата
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Маслина (европейска)
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Облекчете синузита с чесън
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
Коментари към Картофи с маслини и чесън