Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Картофи Карбонара с пилешко, бекон и пармезан

Картофи Карбонара с пилешко, бекон и пармезан

Картофи Карбонара с пилешко, бекон и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм картофи
  • 150 грама пилешко или пуешко месо
  • 1 глава лук
  • 300 грама заквасена сметана
  • 100 грама настърган пармезан
  • 1 яйце
  • по малко сол и черен пипер
  • ситно нарязан магданоз на вкус
  • 2-3 ивици бекон (пушени свински гърди)
  • краве масло

 

Начин на приготвяне:

Подмажете тава с масло, включете фурната да загрява при температура от 200 градуса.
Обелете картофите и ги нарежете на произволни парчета, след което сварете за 10-15 минути в подсолена вода (не трябва да са напълно готови).

Смесете сметаната с яйцето, пармезана и подправете.

Лука накълцайте ситно и изпържете в маслото до прозрачност. Тогава добавете месото, нарязано на малки кубчета, задушете го заедно с лука.

В отделен съд запържете бекона (пушените свински гърди), като преди това нарежете на дребни парчета.

Отцедете водата от картофите, прехвърлете ги в подготвената тава и залейте със сметановия сос. Върху него разпределете месото с лука и бекона.

Изпечете за около половин час във вече загрятата фурна, като по средата на готвенето намалете градусите наполовина и проверете готовността на картофите.


Картофи Карбонара се съчетават прекрасно с риба, зелена салата и пържоли.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: appetitno.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиАлт. медицинаЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноИсторияЛайфстайлСнимкиДиетиБотаникаНовиниЛечения