Картофи Карбонара с пилешко, бекон и пармезан

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 150 грама пилешко или пуешко месо
- 1 глава лук
- 300 грама заквасена сметана
- 100 грама настърган пармезан
- 1 яйце
- по малко сол и черен пипер
- ситно нарязан магданоз на вкус
- 2-3 ивици бекон (пушени свински гърди)
- краве масло
Начин на приготвяне:
Подмажете тава с масло, включете фурната да загрява при температура от 200 градуса.
Обелете картофите и ги нарежете на произволни парчета, след което сварете за 10-15 минути в подсолена вода (не трябва да са напълно готови).
Смесете сметаната с яйцето, пармезана и подправете.
Лука накълцайте ситно и изпържете в маслото до прозрачност. Тогава добавете месото, нарязано на малки кубчета, задушете го заедно с лука.
В отделен съд запържете бекона (пушените свински гърди), като преди това нарежете на дребни парчета.
Отцедете водата от картофите, прехвърлете ги в подготвената тава и залейте със сметановия сос. Върху него разпределете месото с лука и бекона.
Изпечете за около половин час във вече загрятата фурна, като по средата на готвенето намалете градусите наполовина и проверете готовността на картофите.
Картофи Карбонара се съчетават прекрасно с риба, зелена салата и пържоли.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: appetitno.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Картофи Карбонара с пилешко, бекон и пармезан