Картофи в гъбен сос

Необходими продукти:
1/2 кг картофи
200 грама сушени гъби
2 глави лук
1 с. л. брашно
2 с. л. олио (масло)
копър
целина
сол
Начин на приготвяне:
Сварете гъбите заедно с нарязания лук и след това ги разделете. Накълцайте на ситно целината и копъра, прибавете към тях гъбите, сложете сол на вкус. Лука запържете с брашното, разтворете в гъбения бульон и смесете с гъбите.
Сварете картофите, обелете ги, нарежете на едри парчета, смесете със соса и оставете да заври. Поръсете със зелени подправки и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Намалете високата температура със суров картоф
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Немска топла салата от картофи с бекон, масло и копър
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофи на фурна с топено сирене и сметана
Коментари към Картофи в гъбен сос