Картофи в гъбен сос

Необходими продукти:
1/2 кг картофи
200 грама сушени гъби
2 глави лук
1 с. л. брашно
2 с. л. олио (масло)
копър
целина
сол
Начин на приготвяне:
Сварете гъбите заедно с нарязания лук и след това ги разделете. Накълцайте на ситно целината и копъра, прибавете към тях гъбите, сложете сол на вкус. Лука запържете с брашното, разтворете в гъбения бульон и смесете с гъбите.
Сварете картофите, обелете ги, нарежете на едри парчета, смесете със соса и оставете да заври. Поръсете със зелени подправки и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Сапунка
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Гъби портобело
- Девет ползи от картофените обелки
Коментари към Картофи в гъбен сос