Картофи в гъбен сос
Необходими продукти:
1/2 кг картофи
200 грама сушени гъби
2 глави лук
1 с. л. брашно
2 с. л. олио (масло)
копър
целина
сол
Начин на приготвяне:
Сварете гъбите заедно с нарязания лук и след това ги разделете. Накълцайте на ситно целината и копъра, прибавете към тях гъбите, сложете сол на вкус. Лука запържете с брашното, разтворете в гъбения бульон и смесете с гъбите.
Сварете картофите, обелете ги, нарежете на едри парчета, смесете със соса и оставете да заври. Поръсете със зелени подправки и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Ливадна виолетка
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
Коментари към Картофи в гъбен сос