Картофено-чеснова крем супа
Необходими продукти:
1 голяма глава чесън
4 - 5 картофа
2 глави лук
700 милилитра бульон (зеленчуков, пилешки) или вода
250 - 300 милилитра сметана (с масленост 10%)
олио
сол и пипер (по-добре бял) на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете най-външната обвивка на главата чесън (люспите), сложете я върху фолио, полейте с чаена лъжица олио и увийте във фолиото. Изпечете във фурната при 180 градуса, докато омекне. През това време нарежете лука на четвъртинки и изпържете също до омекване. Обелете картофите, нарежете ги на кубчета, добавете към лука и налейте бульона/водата. Варете до готовност на картофите.
Извадете чесъна от фурната, почистете го от останалите люспи.
Свалете тенджерата с бульона и картофите от котлона и тогава сложете обелените скилидки чесън. Пасирайте или използвайте блендер за целта. В полученото пюре налейте сметаната и овкусете със сол и пипер. Сложете на котлона да заври и може да поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Картофена супа със сирене и масло
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Картофена супа с топено сирене и фиде
- Пикантна крем супа от лилави картофи с бекон
- Празена супа с картофи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Картофена крем супа по японски
- Картофена крем супа
- Картофена крем супа с праз и сметана
- Картофена крем супа с ябълки
Коментари към Картофено-чеснова крем супа