Крем супа от картофи и леща с пилешко и чеснови филийки
Необходими продукти:
1 чаена чаша червена леща
2 литра вода
4 картофа
1 глава лук
1 морков
1 сладка жълта чушка
2 парчета пилешко филе
50 милилитра готварска сметана
няколко филии хляб
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
1 скилидка чесън
магданоз или друга зелена подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте лещата, залейте с водата и нека заври. Картофите също сварете, обелете и нарежете на едри парчета, прибавете ги към лещата, когато кипне.
Зеленчуците нарежете на кубчета, сложете и тях в тенджерата с останалите продукти.
Пилешкото филе нарежете на тънки парчета, овкусете със сол и черен пипер, напръскайте с олио.
Нагорещете олио в подходящ съд, изпържете тънки филийки хляб, след което ги натъркайте със скилидката чесън.
Филето изпържете до златисто, но не препържвайте.
Когато зеленчуците се сварят, сложете сол и подправки, разбийте всичко с помощта на блендер. Налейте сметаната и разбийте още веднъж.
Готовата крем супа поднесете с парченца пилешко, чесновите филийки и поръсете с нарязан магданоз или предпочитана зелена подправка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Картофена супа със сирене и масло
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Картофена супа с топено сирене и фиде
- Пикантна крем супа от лилави картофи с бекон
- Празена супа с картофи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Картофена крем супа по японски
- Гръцка супа с картофи, нахут и нар
- Картофена крем супа
- Картофена крем супа с праз и сметана
Коментари към Крем супа от картофи и леща с пилешко и чеснови филийки