Картофено руло с моркови и гъби
Необходими продукти:
- 8 средни картофа
- 1 среден морков
- 2 глави лук
- 1,5 супена лъжица грис
- 200 грама пресни гъби
- 2 супени лъжици нишесте
- олио на вкус
- сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и гъбите на малки кубчета, моркова настържете. Сгорещете мазнината и в нея изпържете нарязания лук заедно с морковите. След това прибавете гъбите, овкусете със сол и подправки.
Когато всичко се запържи леко, добавете гриса и разбъркайте хубаво.
Обелете картофите, сварете ги, намачкайте на пюре, прибавете към тях нишестето и разбъркайте.
Застелете дъното на подходяща форма с хартия за печене, изсипете картофите, заравнете повърхността (слоят да бъде с дебелина около 1 см), сложете сол на вкус и разпределете равномерно подготвената плънка.
Внимателно оформете руло, намажете го с олио, поръсете със сол, черен пипер или каквото предпочитате.
Загрейте фурната до 200 градуса и нека ястието се пече в продължение на 20 - 25 минути. Когато готовото руло се охлади, може да нарежете на парчета.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Картофено руло с плънка от спанак и яйца
- Картофено руло с кашкавал и плънка от кайма
- Картофено руло с шунка, кашкавал и моцарела
- Картофено руло с моркови и извара
- Картофено руло с кренвирши
- Картофено руло с майонеза и ароматна плънка
- Руло от картофи със спанак и телешка кайма
- Картофено руло със спанак и яйца
- Картофено руло с плънка от кисели краставички, гъби, лук и чесън
- Картофено руло със сладко от сливи, бадеми и мак
Коментари към Картофено руло с моркови и гъби