Картофено пюре със зеле и запържен зелен лук

Необходими продукти:
500 грама картофи
250 грама зеле
75 грама масло
50 милилитра прясно мляко
връзка зелен лук
черен пипер, сол и магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите нарежете на кубчета и сварете в подсолена вода до готовност.
Зелето накълцайте ситно, сварете го, докато омекне (около 10 минути).
Зеления лук нарежете и изпържете за около минута в нагорещеното масло.
Отцедете течността от картофите, прибавете 1 супена лъжица от маслото, налейте прясното мляко, подправете на вкус и намачкайте до получаване на пюре. Съединете го омекналото зеле и запържения лук, разбъркайте.
Прехвърлете го в подходяща чиния, направете вдлъбнатина в средата и там налейте останалото разтопено масло.
Поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: relaxic.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Картофено пюре с прясно мляко и яйца
- Картофено пюре със спанак и чесън
- Топла салата от картофено пюре с яйца и кисели краставички
- Картофено пюре с крема сирене
- Картофено пюре с пармезан и сметана
- Тесто от картофено пюре
- Картофено пюре с печен чесън и зелени подправки
- Картофено пюре с крема сирене и грах
- Зеленчуково пюре от картофи, тиква и моркови
- Пюре от сладки картофи с мед и канела
Коментари към Картофено пюре със зеле и запържен зелен лук