Картофени кюфтета с месна плънка и чедър
Необходими продукти:
- 500 грама кайма по избор (телешка, свинска или смес)
- 2 чаени лъжици сол
- 1 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 10 резена бекон, препържени и нарязани на ситно
- 1/2 чаена чаша настърган чедър
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 5-6 сварени и смачкани картофа
- 3 яйца
- 2 чаени чаши брашно
- 2 чаени чаши подправени хлебни трохи (галета)
- 1/3 чаена чаша сусамови семена
- резени чедър
Начин на приготвяне:
Каймата подправете със сол, черен пипер и чесъна на прах. Вземете 1-2 супени лъжици от сместа и направете малки плоски кюфтенца.
Изпържете ги в малко мазнина до готовност.
Към смачканите картофи добавете бекона, настъргания чедър, подправете по 1 чаена лъжица сол и черен пипер. Разбъркайте.
Вземете част от картофите и направете плоско кюфте, в центъра му сложете едно от месните кюфтенца и покрийте с резен чедър. Загърнете в картофите и оформете кюфте. Сложете в тава и направете по същия начин останалите продукти и ги замразете за 30 минути.
Смесете галетата (хлебните трохи) със сусама, сложете подправки по избор (червен пипер, мащерка, риган, черен пипер).
Панирайте кюфтетата в брашно, след това потопете в разбити яйца и накрая оваляйте в галетата. Изпържете в повече мазнина, докато станат златисти. Сервирайте с любим сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтенца със спанак
- Сочни кюфтета с настърган картоф
- Картофени кюфтета с топяща се моцарела
- Картофени кюфтета с елда на фурна
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Кюфтета от боб и картофи
Коментари към Картофени кюфтета с месна плънка и чедър