Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Картофени кюфтета с месна плънка и чедър

Картофени кюфтета с месна плънка и чедър

Картофени кюфтета с месна плънка и чедър - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама кайма по избор (телешка, свинска или смес)
  • 2 чаени лъжици сол
  • 1 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 10 резена бекон, препържени и нарязани на ситно
  • 1/2 чаена чаша настърган чедър
  • 1 чаена лъжица чесън на прах
  • 5-6 сварени и смачкани картофа
  • 3 яйца
  • 2 чаени чаши брашно
  • 2 чаени чаши подправени хлебни трохи (галета)
  • 1/3 чаена чаша сусамови семена
  • резени чедър

Начин на приготвяне:

Каймата подправете със сол, черен пипер и чесъна на прах. Вземете 1-2 супени лъжици от сместа и направете малки плоски кюфтенца.

Изпържете ги в малко мазнина до готовност.

Към смачканите картофи добавете бекона, настъргания чедър, подправете по 1 чаена лъжица сол и черен пипер. Разбъркайте.

Вземете част от картофите и направете плоско кюфте, в центъра му сложете едно от месните кюфтенца и покрийте с резен чедър. Загърнете в картофите и оформете кюфте. Сложете в тава и направете по същия начин останалите продукти и ги замразете за 30 минути.

Смесете галетата (хлебните трохи) със сусама, сложете подправки по избор (червен пипер, мащерка, риган, черен пипер).

Панирайте кюфтетата в брашно, след това потопете в разбити яйца и накрая оваляйте в галетата. Изпържете в повече мазнина, докато станат златисти. Сервирайте с любим сос.

Кюфте

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлАлт. медицинаХрани и ястияЛюбопитноИсторияСнимкиДиетиБотаникаНовиниЛечения