Картофени крокети с гъби
Необходими продукти:
6 картофа
1 глава лук
1/2 морков
100 грама гъби (пресни или замразени)
3 с. л. олио
галета
сол
подправки
Начин на приготвяне:
Направете плънка, запържвайки нарязаните на ситно лук и морков, докато омекнат. След това добавете гъбите (може да не ги размразявате, ако използвате замразени). Оставете за 5 минути на силен огън, за да се изпари излишната течност, затворете съда с капак и оставете на котлона да се задушават за около 15 - 20 минути. Овкусете гъбите с подправките и солта и свалете от огъня. Плънката е готова.
Картофите сварете с обелките до готовност. След това ги обелете и направете на пюре. Посолете, докато са горещи и оставете малко да изстинат.
Сложете на едната си длан малко от картофеното пюре, разстелете го, оформяйки питка и отгоре поставете 1-2 ч. л. от гъбената плънка. Оформете топче (ако е необходимо, добавете още картоф). По този начин направете крокети от продуктите. Оваляйте ги в галета, подредете ги в тава и поставете в загрята до 230 градуса фурна.
Изпечете до готовност и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 50 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
НовСТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 30 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Ливадна виолетка
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
Коментари към Картофени крокети с гъби