Картофени крокети с гъби

Необходими продукти:
6 картофа
1 глава лук
1/2 морков
100 грама гъби (пресни или замразени)
3 с. л. олио
галета
сол
подправки
Начин на приготвяне:
Направете плънка, запържвайки нарязаните на ситно лук и морков, докато омекнат. След това добавете гъбите (може да не ги размразявате, ако използвате замразени). Оставете за 5 минути на силен огън, за да се изпари излишната течност, затворете съда с капак и оставете на котлона да се задушават за около 15 - 20 минути. Овкусете гъбите с подправките и солта и свалете от огъня. Плънката е готова.
Картофите сварете с обелките до готовност. След това ги обелете и направете на пюре. Посолете, докато са горещи и оставете малко да изстинат.
Сложете на едната си длан малко от картофеното пюре, разстелете го, оформяйки питка и отгоре поставете 1-2 ч. л. от гъбената плънка. Оформете топче (ако е необходимо, добавете още картоф). По този начин направете крокети от продуктите. Оваляйте ги в галета, подредете ги в тава и поставете в загрята до 230 градуса фурна.
Изпечете до готовност и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Горска челядинка
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сапунка
- Картофени усмивки
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Картофени крокети с гъби