Картофени кексчета с кашкавал и зелен лук
Необходими продукти:
2 яйца
1 чаена чаша настърган кашкавал
3 чаени чаши картофено пюре
2 супени лъжици нарязан зелен лук
1/3 чаена чаша заквасена сметана
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса. Намажете дъното и стените на формички за мъфини с масло.
В средна купа разбийте леко яйцата, прибавете заквасената сметана и разбийте. След това сложете настъргания кашкавал, картофеното пюре и нарязания зелен лук. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Разбъркайте тестото старателно и го разпределете в подготвените формички, които не пълнете догоре.
Поставете ги в загрятата фурна за 25-30 минути. Те трябва да придобият ярък златист цвят и да се отделят от стените на съдовете.
Поднесете кексчетата със заквасена сметана.
Добър апетит!
Снимка: naget.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
- Солен кекс с извара и сирене
- Солен кекс със сирене и копър
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Бърз кекс с извара и масло
- Веган сладко-солен кекс със зеленчуци и ядки
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
Коментари към Картофени кексчета с кашкавал и зелен лук