Картофени катми с прясно мляко
Необходими продукти:
- 8 картофа
- 1 кубче прасна мая (42 грама)
- 2 чаени чаши брашно
- 5 яйца
- 125 милилитра течна сметана с масленост 30%
- 1 литър прясно мляко с масленост 3,2%
- масло или олио на вкус
- 1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
В половината от прясното мляко (на стайна температура) разтворете маята. След това прибавете брашното (пресейте го предварително), разбъркайте старателно и покрийте с кърпа. Оставете на сухо и топло място (не трябва да има течение).
Картофите обелете, сварете ги в подсолена вода до пълна готовност и настържете, докато са още горещи. Добавете маслото и сметаната, разбъркайте до еднородност.
Когато тестото втаса, смесете го с картофената маса и разбитите на пяна яйца (със солта).
Разбъркайте всичко добре и добавете останалото мляко, вливайки го на тънка струя.
Оставете тестото отново да втаса и от него изпечете палачинки в намазнен тиган.
Поднесете ги горещи с прясна салата.
Добър апетит!
Снимка: allwomens.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашни катми на сач с яйца без мляко (изпитана рецепта)
- Катми с прясно мляко и мая
- Бабините катмички
- Селски катми с прясно мляко, яйце и масло
- Вкусни катми на печка "циганска любов" - с мирис на дим и мерудия
- Есенна торта от катми с ябълки, банани и сметана
- Царски катми с брашно от елда
- Катми от овесено брашно с мед и плодове
- Тиквени катми с прясно мляко
Коментари към Картофени катми с прясно мляко