Картофени гнезда с гъби в чеснов сос
Необходими продукти:
- 10-11 картофа
- 50 милилитра прясно мляко
- 100 грама печурки
- 1 морков
- 2-3 глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1 яйце
- 2-3 супени лъжици заквасена сметана
- подправки
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, като първо ги обелите. Лука нарежете ситно, моркова настържете, чесъна пресовайте.
Гъбите почистете, измийте и нарежете на малки кубчета, които изпържете. Тогава към тях добавете моркова, лука, чесъна и подправките. Разбъркайте и затворете съда с капак. Оставете сместа да се приготвя на бавен огън около 10 минути и тогава в нея сложете 2-3 супени лъжици заквасена сметана.
Задушете всичко за 10-15 минути.
Вече сварените картофи превърнете в пюре, наливайки прясното мляко. Добавете яйчения жълтък и подсолете.
Подмажете с олио тава или покрийте дъното й с пергамент.
Оформете гнезда от пюрето в съда, средата им запълнете с гъбите.
Поставете ястието във фурната за 15-20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recepty-s-photo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, ДОМАТИ И КАПИЯ С МАСЛО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Ливадна виолетка
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
Коментари към Картофени гнезда с гъби в чеснов сос