Картофени гнезда с гъби в чеснов сос
Необходими продукти:
- 10-11 картофа
- 50 милилитра прясно мляко
- 100 грама печурки
- 1 морков
- 2-3 глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1 яйце
- 2-3 супени лъжици заквасена сметана
- подправки
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, като първо ги обелите. Лука нарежете ситно, моркова настържете, чесъна пресовайте.
Гъбите почистете, измийте и нарежете на малки кубчета, които изпържете. Тогава към тях добавете моркова, лука, чесъна и подправките. Разбъркайте и затворете съда с капак. Оставете сместа да се приготвя на бавен огън около 10 минути и тогава в нея сложете 2-3 супени лъжици заквасена сметана.
Задушете всичко за 10-15 минути.
Вече сварените картофи превърнете в пюре, наливайки прясното мляко. Добавете яйчения жълтък и подсолете.
Подмажете с олио тава или покрийте дъното й с пергамент.
Оформете гнезда от пюрето в съда, средата им запълнете с гъбите.
Поставете ястието във фурната за 15-20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recepty-s-photo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Гъби портобело
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Картоф
- Пържени гъби със сметана и лук
Коментари към Картофени гнезда с гъби в чеснов сос