Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофени гнезда с гъби в чеснов сос

Картофени гнезда с гъби в чеснов сос

Картофени гнезда с гъби в чеснов сос - изображение

Необходими продукти:

  • 10-11 картофа
  • 50 милилитра прясно мляко
  • 100 грама печурки
  • 1 морков
  • 2-3 глави лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 2-3 супени лъжици заквасена сметана
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Сварете картофите, като първо ги обелите. Лука нарежете ситно, моркова настържете, чесъна пресовайте.

Гъбите почистете, измийте и нарежете на малки кубчета, които изпържете. Тогава към тях добавете моркова, лука, чесъна и подправките. Разбъркайте и затворете съда с капак. Оставете сместа да се приготвя на бавен огън около 10 минути и тогава в нея сложете 2-3 супени лъжици заквасена сметана.

Задушете всичко за 10-15 минути.

Вече сварените картофи превърнете в пюре, наливайки прясното мляко. Добавете яйчения жълтък и подсолете.

Подмажете с олио тава или покрийте дъното й с пергамент.

Оформете гнезда от пюрето в съда, средата им запълнете с гъбите.

Поставете ястието във фурната за 15-20 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recepty-s-photo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноНовиниСъставкиБотаникаЛайфстайлПроизводителиДиетиЗдравни съветиКлинични пътекиАлтернативна медицинаИстория