Картофена супа с праз
Необходими продукти:
- 1 и 1/2 чаени лъжички зехтин
- 3 стръка праз, почистени и нарязани на ситно
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1 и 1/2 чаени лъжички прясна мащерка, нарязана (или 1/2 чаена лъжичка сушена мащерка)
- 6 чаени чаши пилешки бульон
- 3 средно големи картофа, обелени и нарязани на малки кубчета
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- сол и смлян пипер, на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма тенджера на слаб огън. Добавете праза и гответе, като бъркате, докато омекне или за около 10 минути. Добавете чесъна и мащерката и гответе за още 2 минути. Изсипете пилешкия бульон и увеличете котлона до средно силен огън, доведете до кипене, след което намалете топлината и оставете да къкри без капак за 10 минути.
Прецедете супата и пюрирайте с пасатор или в блендер. Добавете малко от бульона, ако е необходимо.
Върнете пюрето заедно с бульона в тенджерата. Добавете картофите и оставете да къкри, като покриете с капак, докато картофите омекнат или за около 10-15 минути. Свалете супата от котлона и намачкайте картофите.
Добавете заквасената сметана, солта и черния пипер и сложете на слаб огън, докато се затопли, но не и да кипне.
Сервирайте супата гореща или студена.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Картофена супа със сирене и масло
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Картофена супа с топено сирене и фиде
- Пикантна крем супа от лилави картофи с бекон
- Празена супа с картофи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Картофена крем супа по японски
- Картофена крем супа
- Картофена крем супа с праз и сметана
- Картофена крем супа с ябълки
Коментари към Картофена супа с праз