Картофена супа с парченца сланина, чесън и гъбен бульон
Необходими продукти:
- 3-4 картофа
- 1 морков
- 1 корен магданоз
- целина
- 2 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици нарязана сланина
- 1 глава лук
- смлян черен и червен пипер
- 1/2 чаена лъжица майорана
- 2 скилидки чесън
- 500 грама гъби
Начин на приготвяне:
Първо сварете гъбен бульон. Почистете и измийте гъбите, сложете в тенджера, залейте със студена вода и поставете върху котлона. Варете в продължение на 15 минути, отцедете течността и налейте чиста вода. Следват още 15 минути варене, отново смяна на водата и оставете гъбите да се приготвят 40 минути.
Обелете картофите, нарежете ги на малки кубчета. По същия начин постъпете с моркова, корена магданоз и целината.
Разтопете парченцата сланина в тиган (може да използвате свинска мас). Съдът, който изберете за запържване на зеленчуците, трябва да бъде дълбок. Изсипете ги в мазнината последователно в този ред: лук, морков, целина, картофи, корен магданоз.
Пет минути по-късно те ще са полуготови.
Разтопете сланина/мас в друг тиган и запържете брашното, налейте и няколко супени лъжици от гъбения бульон. Бъркайте старателно, за да не се образуват бучки.
Изсипете получения бульон при зеленчуците, налейте останалия бульон от гъбите и оставете продуктите да се задушават на тих огън в продължение на 20 минути.
Счукайте скилидките чесън заедно с майораната и добавете сместа в супата. Подправете я със сол, черен и червен пипер, разбъркайте и десет минути по-късно свалете съда от котлона.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: strazek.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Картофена супа със сирене и масло
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Картофена супа с топено сирене и фиде
- Пикантна крем супа от лилави картофи с бекон
- Празена супа с картофи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Картофена крем супа по японски
- Гръцка супа с картофи, нахут и нар
- Картофена крем супа
- Картофена крем супа с праз и сметана
Коментари към Картофена супа с парченца сланина, чесън и гъбен бульон