Картофена супа с много чесън, яйце и крутони
Необходими продукти:
3-5 картофа
10 скилидки чесън
1 чаена лъжица масло
1 чаена лъжица свинска мас
1 супена лъжица майорана
1 яйце
сол на вкус
2 чаени чаши крутони (най-добре си пригответе домашни)
1,5 литра вода или бульон по ваш избор
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на кубчета. Чесъна накълцайте ситно. Запържете картофите до златисто в нагорещената смес от маслото и маста на несилен огън за около 2-3 минути, като разбърквате. Добавете и половината от чесъна.
Налейте горещия бульон или вода и оставете на котлона до омекване на картофите.
Тогава подправете с майорана и сол на вкус и изключете котлона.
Добавете останалия чесън в супата и разбитото яйце, вливайки го на тънка струя.
Бъркайте енергично, яйцето не трябва да се свари, а да се получат трици.
Затворете съда с капак и оставете така за 5 минути.
На дъното на подходяща купа сложете крутони.
Залейте с гореща ароматна супа и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: nezabudkin.pp.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Картофена супа със сирене и масло
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Картофена супа с топено сирене и фиде
- Пикантна крем супа от лилави картофи с бекон
- Празена супа с картофи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Картофена крем супа по японски
- Гръцка супа с картофи, нахут и нар
- Картофена крем супа
- Картофена крем супа с праз и сметана
Коментари към Картофена супа с много чесън, яйце и крутони