Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 200 грама филе от сьомга
- 3 сварени яйца
- 2 стръка пресен лук
- 3 супени лъжици цедено кисело мляко, солено
- 1 супена лъжица майонеза
- няколко стръка нарязан ситно пресен копър
- сол и черен пипер
- зехтин и сок от лимон на вкус
- 1/2 чаена лъжичка горчица
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, охладете ги в студена вода и ги обелете. Нарежете на ситни кубчета и сложете в купа. Задушете и охладете рибното филе. Накъсайте го ситно и прибавете към картофите. Добавете лука, нарязаните яйца, солта и черния пипер.
Разбъркайте и гарнирайте с цеденото мляко, майонезата и горчицата. Подправете със зехтин и сок от лимон. Поръсете с копър, разбъркайте и охладете салатата за час. Разпределете в чинии, поднесете и се насладете на вкуса й.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.mygorgeousrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Великденска салата с картофи и яйца
- Многопластова салата Таралеж (от сварени картофи, гъби, маслини и кисели краставички)
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с маслини
- Картофена салата с кисели краставички, гъби и лук
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Салата Диня с домати, краставици и пилешко
- Новогодишна желирана салата
Коментари към Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга