Картофена салата с пилешко, кашкавал и гъби
Необходими продукти:
200 грама мариновани гъби
2 средни глави лук
2 сварени необелени картофа
1 морков
200 грама сварено пилешко месо или сърчица
200 грама кашкавал
250 грама сос от равни количества майонеза и заквасена сметана
2 супени лъжици олио
Начин на приготвян:
Нарежете лука ситно и го изпържете в нагорещеното олио до прозрачност, след което оставете да се охлади.
Гъбите нарежете на плочки, сърчицата на сламки или месото на ивици, моркова настържете с помощта на едро ренде.
Смесете сметаната и майонезата. Сложете гъбен слой на дъното на салатиера или друг подходящ съд, следва изпържения лук и "нарисувайте мрежа" със соса. Ред е на картофите, които предварително обелете и настържете едро, отново щрихи сос.
Продължете подредбата с настъргания морков, сос, пилешкото месо или сърчица и намажете салатата отгоре и отстрани със соса. Завършете с пласт настърган кашкавал и приберете в хладилника за 3 часа.
Когато извадите салатата, украсете по избор. Може да използвате листеца магданоз, парченца маслини, да си направите форми и фигурки от различни зеленчуци... Вариантите са безкрайни.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Гръцка картофена салата
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата "Новогодишен звън"
- Новогодишна желирана салата
- Салата от сладки картофи и фета сирене
Коментари към Картофена салата с пилешко, кашкавал и гъби