Картофена салата с месо и чесън

Необходими продукти:
5 големи картофа
300 грама месо по ваш избор
1 голяма глава лук
1 голям морков
4 супени лъжици оцет на 2,5 литра вода
сол
пресен магданоз, кориандър или друга зелена подправка
червен пипер на вкус
чесън на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите на тънки сламки и ги изсипете във врящата вода, в която сте сложили оцета и сол на вкус. Нека се варят 10 минути, след което отцедете водата.
Нарежете месото на ситно и го изпържете в нагорещено олио (използвайте по-голямо количество мазнина) заедно с нарязаните на сламки морков и лук, сложете и чесън. Сложете подправки, ако желаете, добавете и чушки. След това смесете запържените зеленчуци (с олиото или част от него) с картофите, разбъркайте и подправете по свой вкус. За целта може да използвате оцет и малко захар, лют пипер или друго по ваш избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Картофена салата с бекон, домати, царевица и бяло вино
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Салата Кампера
- Топла картофена салата с леща и кисели краставички
- Картофена салата с маслини
- Картофена салата с царевица, риба тон и авокадо
- Картофена салата с печени чушки и шунка
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
Коментари към Картофена салата с месо и чесън