Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Картофена салата с гриловани аспержи и яйца

Картофена салата с гриловани аспержи и яйца

Картофена салата с гриловани аспержи и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 750 грама картофи
  • 3 яйца (варени)
  • 50 грама маслини без костилка
  • 60 милилитра бял винен оцет
  • 30 милилитра зехтин
  • 2 малки глави лук, нарязан на ситно
  • кората и сокът на 1 лимон
  • 125 грама аспержи (почистени)
  • 2 супени лъжици зехтин
  • голяма шепа магданоз
  • голяма шепа копър
  • 300 милилитра мътеница

Начин на приготвяне:

Сложете картофите в тенджера и сипете при тях студена вода, подсолете добре. Сварете до готовност за около 20 минути - засечете времето, след като водата заври. Отцедете, обелете и нарежете картофите.

Смесете картофите с маслините, зехтина, оцета, лука, лимоновата кора (фино настъргана), сокът от лимон и подправки - сол и пипер. Разбъркайте добре и оставете за 20 минути, за да поемат картофите ароматите.

Междувременно запечете аспержите на скара, като добре ги намазните. Свалете от топлината и нарежете, като последните 2,5 сантиметра от долната част отстраните напълно.

Добавете аспержите към салатата, нарежете свежите подправки и прибавете и тях, накрая полейте с мътеницата и разбъркайте.

Опитайте и ако има нужда, подправете на вкус. Накрая сервирайте салатата с нарязани яйца.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиетиАлт. медицинаЛайфстайлБотаникаЛечения