Картофена салата с гриловани аспержи и яйца
Необходими продукти:
- 750 грама картофи
- 3 яйца (варени)
- 50 грама маслини без костилка
- 60 милилитра бял винен оцет
- 30 милилитра зехтин
- 2 малки глави лук, нарязан на ситно
- кората и сокът на 1 лимон
- 125 грама аспержи (почистени)
- 2 супени лъжици зехтин
- голяма шепа магданоз
- голяма шепа копър
- 300 милилитра мътеница
Начин на приготвяне:
Сложете картофите в тенджера и сипете при тях студена вода, подсолете добре. Сварете до готовност за около 20 минути - засечете времето, след като водата заври. Отцедете, обелете и нарежете картофите.
Смесете картофите с маслините, зехтина, оцета, лука, лимоновата кора (фино настъргана), сокът от лимон и подправки - сол и пипер. Разбъркайте добре и оставете за 20 минути, за да поемат картофите ароматите.
Междувременно запечете аспержите на скара, като добре ги намазните. Свалете от топлината и нарежете, като последните 2,5 сантиметра от долната част отстраните напълно.
Добавете аспержите към салатата, нарежете свежите подправки и прибавете и тях, накрая полейте с мътеницата и разбъркайте.
Опитайте и ако има нужда, подправете на вкус. Накрая сервирайте салатата с нарязани яйца.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Гръцка картофена салата
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата "Новогодишен звън"
- Новогодишна желирана салата
- Салата от сладки картофи и фета сирене
Коментари към Картофена салата с гриловани аспержи и яйца