Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Картофена крем-супа с праз и чеснови крутони

Картофена крем-супа с праз и чеснови крутони

Картофена крем-супа с праз и чеснови крутони - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама картофи
  • 2 стръка праз (само бялата част)
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 чаена чаша вода (или повече)
  • 100 милилитра готварска сметана с масленост 20%
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 3 чаени лъжици мащерка
  • 1/2 бял хляб
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Нарежете бялата част на два стръка праз на кръгчета, главата лук - на полукръгчета, картофите (обелени предварително) - на кубчета, а една от скилидките чесън намачкайте или нарежете ситно.

Сгорещете една супена лъжица от зехтина в тенджера, добавете чесъна, праза и кромида. Запържете ги, като не трябва да се зачервяват.

След това налейте водата, сложете картофените кубчета и ги сварете (около 10-15 минути).

С помощта на блендер превърнете зеленчуците в пюре, при което налейте сметаната и подсолете според предпочитанията си.

Ако супата се е получила прекалено течна, оставете върху котлона, докато течността се изпари и ястието придобие желаната консистенция.

Нарежете половин бял хляб на филии с дебелина около сантиметър.

Намачкайте останалите две скилидки чесън, смесете ги със зехтина, мащерката и подсолете.

С помощта на кулинарна четка нанесете тънък слой от ароматната мазнина върху филиите хляб, след което ги нарежете на кубчета.

Разпределете ги по дъното на тава и изпечете в предварително нагорещена до 220 градуса фурна за около 10 минути (разбърквайте периодично и внимавайте да не прегорят).

Поднесете готовата супа с хрупкавите чеснови хлебни парченца.

Бон апети!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиБотаникаАлтернативна медицинаИсторияСнимкиЛайфстайлДиетиНовиниЛечения