Картофена супа с царевица и шунка
Необходими продукти:
- 3 големи картофа, нарязани на кубчета
- 500 грама шунка, нарязана на кубчета + 1/2 чаена чаша за поръсване
- 1 чаена чаша царевица от консерва, отцедена
- 3 чаени чаши пилешки бульон
- 1/4 чаена чаша масло
- 1 глава лук, нарязана на кубчета
- 2 супени лъжици чесън, смлян
- 1/4 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжичка риган
- 1/2 чаена лъжичка мащерка
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 щипка червен пипер
- 2 чаени чаши мляко
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- зелен лук за гарниране /или пресен магданоз/
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера разтопете маслото на средно силен огън.
- Задушете чесъна и лука за около 4-5 минути, докато омекнат.
- Добавете царевицата, разбъркайте и гответе още 2 минути.
- Поръсете с брашното и отново разбъркайте.
- Добавете картофите, пилешкия бульон и подправките.
- Варете супата около 15-20 минути или до пълна готовност на картофите, като от време на време разбърквате.
- Прибавете шунката и млякото и гответе още 5 минути, докато супата се сгъсти.
- През това време сотирайте 1/2 чаена чаша шунка до образуването на хрупкава коричка.
- Отстранете тенджерата от котлона и добавете заквасената сметана. Разбъркайте.
- Разсипете супата в купички и я гарнирайте с няколко зрънца царевица и хрупкави парченца шунка.
- Поднесете я топла, поръсена със зелен лук или пресен магданоз.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Картофена супа със сирене и масло
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Картофена супа с топено сирене и фиде
- Пикантна крем супа от лилави картофи с бекон
- Празена супа с картофи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Картофена крем супа по японски
- Картофена крем супа
- Картофена крем супа с праз и сметана
- Картофена крем супа с ябълки
Коментари към Картофена супа с царевица и шунка