Картофена крем супа с лук в хлебна купа
Необходими продукти:
1 питка ръжен или пшеничен хляб с дебела кора
500 грама обелени и нарязани на кубчета картофи
100 грама нарязан лук
500 милилитра пилешки бульон
100 грама готварска сметана
1 яйце
масло за пържене
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, изпържете го до златисто в нагорещено масло. Картофите обелете, нарежете на кубчета и сварете до готовност, отцедете водата, намачкайте на пюре и прибавете към лука.
Постепенно започнете да наливате пилешкия бульон, като бъркате непрекъснато на слаб огън. След това добавете сметаната и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Отрежете горната част (капачето) на хляба и много внимателно издълбайте вътрешността. Дебелината на стените да бъде около 2-2,5 сантиметра. Разбийте яйцето с щипка сол и намажете вътрешността на хляба.
Изпечете го в предварително загрята фурна в продължение на около 5-7 минути.
Когато извадите от фурната, напълнете с картофената супа и веднага поднесете.
Добър апетит!
Снимка: i.ovkuse.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Картофена супа със сирене и масло
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Картофена супа с топено сирене и фиде
- Пикантна крем супа от лилави картофи с бекон
- Празена супа с картофи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Картофена крем супа по японски
- Гръцка супа с картофи, нахут и нар
- Картофена крем супа
- Картофена крем супа с праз и сметана
Коментари към Картофена крем супа с лук в хлебна купа