Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Карамелизиран ванилов чийзкейк

Карамелизиран ванилов чийзкейк

Карамелизиран ванилов чийзкейк  - изображение

Необходими продукти:

за основата:

  • 9 грахам крекера
  • 6 супени лъжици разтопено масло
  • 1/4 чаена чаша захар
  • щипка сол

за пълнежа:

  • 4 пакетчета крема сирене, на стайна температура
  • 1 чаена чаша захар
  • 3 големи яйца
  • 2 жълтъка
  • 2 чаени лъжици ванилия
  • 1/4 чаена чаша заквасена сметана
  • 2 супени лъжиции брашно
  • 1/4 чаена лъжица сол

за топинга:

  • 1/3 чаена чаша кристална захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Пригответе тава с откопчаващи се стени като я намазните.

В купа смесете смлените крекери с маслото и захарта. Разбъркайте и прехвърлете в приготвената тавичка. Притиснете добре по дъното.

С миксер разбийте крема сиренето и захарта. Добавете яйцата, ванилията и заквасената сметана. Когато получите крем, добавете брашното и солта и разбъркайте за последно да се комбинират.

Излейте крема върху бисквитения блат.

Обвийте дъното на тавата с алуминието фолио и печете на водна баня, като водата трябва да достига до половината на тавичката, в която е чийзкейка.

Печете за 1 час и 30 минути до готовност на крема (при разклащане, той не трябва да се разлива). Когато е готов, изключете фурната и отворете вратата й, оставете чийзкейка да се охлади в печката за 1 час.

Свалете фолиото и оставете в хладилник за 5 часа или 1 нощ.

Когато сервирате, поръсете с кристална захар и карамелизирайте с горелка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти