Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Карамелизирани парченца ананас на скара

Карамелизирани парченца ананас на скара

Карамелизирани парченца ананас на скара - изображение

Необходими продукти:

  • 1 ананас (обелен, почистен от всички твърди части и нарязан на едри кубчета)
  • 1 червена сушена чили чушка
  • 1 супена лъжица пудра захар

За сиропа:

  • 100 милилитра ром (светъл)
  • 100 грама пудра захар
  • 3 сантиметра нарязан корен джинджифил
  • 1 стрък лимонена трева
  • сока и кората на 1 лимон и 1 лайм
  • 1 сушена червена чили чушка
  • 200 милилитра вода

 

Начин на приготвяне:

Налейте водата в тенджера, добавете рома, пудрата захар, нарязания корен джинджифил, стрък лимонова трева (или използвайте стрита суха), настърганите кори на 1 лайм и 1 лимон, както и соковете от цитрусите. Сложете 1 суха чили чушка и поставете съда върху котлона.

Нека течността заври на среден огън. Щом захарта се разтопи, свалете тенджерата от котлона, оставете сиропа да се охлади и го прецедете.

Сложете парчетата ананас в сиропа и нека се мариноват в продължение на 8 часа.

Счукайте сухата чили чушка с малко сол. Добавете и захар, колкото да постигнете предпочитания баланс между сладко и солено.

С тази смес поръсете ананаса и изпечете на скара за около 5-10 минути (докато се карамелизират).

Поднесете плодовите хапки, нанизани върху бамбукови шишчета.

ананас

А може и просто така...

ананас

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: amamam.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияРецептиСъставкиЛюбопитноДиетиБотаника