Карамелизирани маслини в сладко от фурми и джинджифил
Необходими продукти:
450 грама консервирани маслини без костилки
2/3 чаена чаша сладко от фурми
3 супени лъжици вода
1 супена лъжица масло
малко настърган джинджифил
Начин на приготвяне:
Сложете сладкото в малка тенджера, налейте водата и добавете маслото. Поставете съда на котлона, докато продуктите се разтопят. Когато това стане, прибавете джинджифила.
Подредете маслините на дъното на форма за кекс, която да бъде достатъчно голяма, за да ги събере на един ред. Напръскайте с няколко лъжици от сока им (от консервата) и ги залейте със сладката смес.
Изпечете маслините във фурната за около 40 минути. Периодично разбърквайте, докато захарта от сладкото се карамелизира.
Поднесете гарнитурата топла или със стайна температура като допълнение към месни ястия.
Добър апетит!
Снимка: grandkulinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОНЦЕНТРИРАН СОК ОТ КИТАЙСКИ ФУРМИ флакон 50 мл * 8 TIENS
Безплатна доставка за България!БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
БРАШНО ОТ ФУРМИ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ДЕЦА 100 мл
АЛОКСИ ХИДРАТИРАЩ БАЛСАМ 300 мл
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 7.3 ТОПЪЛ ЛЕШНИК
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Маслина (европейска)
- Салата от маслини и лук
- Отслабване с фурми според метаболизма
- Рулца от печени чушки с крема сирене и риган
Коментари към Карамелизирани маслини в сладко от фурми и джинджифил