Карамелизирани маслини в сладко от фурми и джинджифил
Необходими продукти:
450 грама консервирани маслини без костилки
2/3 чаена чаша сладко от фурми
3 супени лъжици вода
1 супена лъжица масло
малко настърган джинджифил
Начин на приготвяне:
Сложете сладкото в малка тенджера, налейте водата и добавете маслото. Поставете съда на котлона, докато продуктите се разтопят. Когато това стане, прибавете джинджифила.
Подредете маслините на дъното на форма за кекс, която да бъде достатъчно голяма, за да ги събере на един ред. Напръскайте с няколко лъжици от сока им (от консервата) и ги залейте със сладката смес.
Изпечете маслините във фурната за около 40 минути. Периодично разбърквайте, докато захарта от сладкото се карамелизира.
Поднесете гарнитурата топла или със стайна температура като допълнение към месни ястия.
Добър апетит!
Снимка: grandkulinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ ORIENTAL ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовКОНЦЕНТРИРАН СОК ОТ КИТАЙСКИ ФУРМИ флакон 50 мл * 8 TIENS
Безплатна доставка за България!БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
БРАШНО ОТ ФУРМИ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ДЕЦА 100 мл
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И КОКОС МИКС 200 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
- Костилките от маслини прочистват червата
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Салата от маслини и лук
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Маслина (европейска)
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
Коментари към Карамелизирани маслини в сладко от фурми и джинджифил