Карамелено-доматен сос (за месо)
Необходими продукти:
4-5 супени лъжици захар
150 милилитра гъст доматен сок
1/3 чаена лъжица смлян черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете захарта в подходящ съд, който поставете върху котлона.
Добавете черния пипер, подсолете (по-добре съвсем малко).
Когато сладките кристалчета започнат да се топят, прибавете доматения сок.
Нека сместа се вари в продължение на 3-5 минути (трябва да се сгъсти).
Сосът е готов, може да подсолите допълнително, ако предпочитате, но други подправки не е необходимо да използвате.
Карамелено-доматената комбинация е идеално допълнение към месо и шишчета.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Доматен сос с лук, чесън и дафинов лист
- Доматен дип със сирене
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Салца верде - зелен доматен сос
- Доматен сос с пуешко и гъби
- Патладжани в доматен сос
- Пържен боб в доматен сос с лук
- Сос болонезе
- Сос Маринара с лук и риган
- Доматена салца с репички (Чимол)
Коментари към Карамелено-доматен сос (за месо)