Карамелени сладки с бял шоколад
Необходими продукти
За основата:
200 грама пясъчни бисквити
25 грама масло
За карамела:
150 грама масло
150 грама кафява захар
400 милилитра кондензирано мляко
За глазурата:
250 грама бял шоколад
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите и ги смесете с маслото. Разбъркайте добре и разпределете сместа равномерно по дъното на форма (диаметър 20 см), заравнете повърхността. Приберете в хладилника за 20 минути. През това време на бавен огън разтопете маслото със захарта. Когато захарта се разтопи напълно, прибавете кондензираното мляко и изчакайте да кипне. Свалете от котлона и нека сместа се охлади. Разпределете карамела върху основата от бисквити, заравнете и залейте с разтопения бял шоколад. Приберете десерта в хладилника за няколко часа. Нарежете на парчета.
Поднесете карамелените сладки с чай.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Тиквени бисквитки с орехи
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
- Овесени бисквити с червени боровинки, фурми и бадеми
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
Коментари към Карамелени сладки с бял шоколад