Канелени мъфини

Необходими продукти
За тестото:
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена чаша брашно
1/4 чаена лъжица индийско орехче
1 яйце
1/2 чаена чаша прясно мляко
85 грама разтопено масло
сол
За покритието:
120 грама разтопено масло
1/2 чаена чаша захар
1 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Подмажете с масло форма за печене на мъфини. Смесете яйцето, разтопеното масло (да не бъде горещо) и млякото. В отделен съд смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта и индийското орехче. Към комбинацията от яйце, масло и мляко прибавете сухата смес и разбъркайте тестото. Разпределете го внимателно във формичките. Изпечете мъфините до златисто (около 20 минути) във фурна, загрята до 175 градуса, извадете ги и оставете да изстиват.
Направете покритието, смесвайки канелата и захарта. След това потопете всяко кексче в разтопеното масло и оваляйте в захарта с канелата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КУБА ROYAL ДЕО СПРЕЙ ЗА МЪЖЕ 200 мл
РЕЛАКС МИОТОН саше * 12 НАТСТИМ
ГРИЙН БЕЪР СЛИМ БОДИ капсули * 60
БЛЪД ШУГАР капсули * 90 NATURE'S WAY
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ДИАБЕТ * 20
ПЮРВИТАЛ КАНЕЛА КОМПЛЕКС + капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Канелено дърво, Канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Отслабване с мед и канела
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Ягодово руло
- Полезни свойства на канелата
- Ябълков чийзкейк с орехи и канела
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
Коментари към Канелени мъфини