Как да си направим шоколадова пеперуда с няколко лесни стъпки
Предлагаме ви една вкусна и красива идея за направата на шоколадова пеперуда. Едно такова симпатично кулинарно творение би могло да послужи за оригинална украса на торти, десерти или просто да си я схрускате с удоволствие.
Необходими са ви:
разтопен на водна баня шоколад
масло за намазване
пергамент
сладкарски шприц
книга

Процесът за направата е много лесен, показваме ви стъпките в снимки, на които ясно се вижда, че няма нищо сложно в изпълнението.
Разтопете шоколада на водна баня и напълнете шприца с него.

След това "нарисувайте" пеперуда върху намаслен лист пергамент, който сте поставили върху страниците на разтворена книга. Разположете фигурата в средата, както се вижда на снимките. Може да очертаете предварително контурите, за да ви бъде по-лесно при нанасянето на "шоколадовото мастило" или използвайте шаблон.

Сложете пеперудата заедно с книгата в хладилника, за да стегне и сте готови.
По същия начин може да си сътворите всякакви шоколадови форми и фигури.


Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИЗКУСТВОТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ - НИЙЛ ГЕЙМЪН - СИЕЛА
МАЛКА КНИГА ЗА ГОЛЕМИТЕ ИДЕИ - ДАНИЕЛ СМИТ - СИЕЛА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Кратко ръководство за обучение: как да свирим с пръсти?
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадова глазура за любимите сладкиши
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Коментари към Как да си направим шоколадова пеперуда с няколко лесни стъпки