Как да си направим шоколадова пеперуда с няколко лесни стъпки

Предлагаме ви една вкусна и красива идея за направата на шоколадова пеперуда. Едно такова симпатично кулинарно творение би могло да послужи за оригинална украса на торти, десерти или просто да си я схрускате с удоволствие.
Необходими са ви:
разтопен на водна баня шоколад
масло за намазване
пергамент
сладкарски шприц
книга
Процесът за направата е много лесен, показваме ви стъпките в снимки, на които ясно се вижда, че няма нищо сложно в изпълнението.
Разтопете шоколада на водна баня и напълнете шприца с него.
След това "нарисувайте" пеперуда върху намаслен лист пергамент, който сте поставили върху страниците на разтворена книга. Разположете фигурата в средата, както се вижда на снимките. Може да очертаете предварително контурите, за да ви бъде по-лесно при нанасянето на "шоколадовото мастило" или използвайте шаблон.
Сложете пеперудата заедно с книгата в хладилника, за да стегне и сте готови.
По същия начин може да си сътворите всякакви шоколадови форми и фигури.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИЗКУСТВОТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ - НИЙЛ ГЕЙМЪН - СИЕЛА
МАЛКА КНИГА ЗА ГОЛЕМИТЕ ИДЕИ - ДАНИЕЛ СМИТ - СИЕЛА
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ С ШОКОЛАД 120 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
СИЙСТАРС ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ШОКОЛАД И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 80 мл
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Направете гривната или колието си регулируеми с плъзгащ се възел (стъпки в снимки)
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Бананов кекс с шоколадови парченца
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Двойно шоколадово брауни с хрупкава коричка
- Ограничаване на консумацията на шоколад
Коментари към Как да си направим шоколадова пеперуда с няколко лесни стъпки