Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Домашни шоколадови капки

Домашни шоколадови капки

Домашни шоколадови капки - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша какао на прах с добро качество
  • 1/2 чаена чаша разтопено краве масло с масленост не по-малко от 82,5 (може да замените с кокосово масло)
  • 100 грама мед
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт

 

Начин на приготвяне:

В голяма огнеупорна купа смесете разтопеното масло с меда и ванилията. Прибавете пресятото какао и бъркайте до пълното му разтваряне (трябва да се получи еднородна смес без бучки).

Приберете за половин час в хладилника.

Застелете голяма тава (или дъска) с намазнена пергаментова хартия (или използвайте силиконово килимче).

Когато шоколадът се охлади, с него напълнете сладкарски шприц, сложете накрайник с отвор 2-3 милиметра и направете капки върху хартията, като запълните цялата й повърхност.

Приберете ги във фризера за 25 минути или за час в хладилника.

Съхранявайте готовите шоколадови капки в найлонов пакет или пластмасов съд.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: dom-desertov.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноХранене при...Здравни съветиВидеоИсторияЛеченияАлт. медицинаСпортДиетиЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители