Домашни шоколадови капки

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша какао на прах с добро качество
- 1/2 чаена чаша разтопено краве масло с масленост не по-малко от 82,5 (може да замените с кокосово масло)
- 100 грама мед
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
В голяма огнеупорна купа смесете разтопеното масло с меда и ванилията. Прибавете пресятото какао и бъркайте до пълното му разтваряне (трябва да се получи еднородна смес без бучки).
Приберете за половин час в хладилника.
Застелете голяма тава (или дъска) с намазнена пергаментова хартия (или използвайте силиконово килимче).
Когато шоколадът се охлади, с него напълнете сладкарски шприц, сложете накрайник с отвор 2-3 милиметра и направете капки върху хартията, като запълните цялата й повърхност.
Приберете ги във фризера за 25 минути или за час в хладилника.
Съхранявайте готовите шоколадови капки в найлонов пакет или пластмасов съд.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: dom-desertov.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
СИЙСТАРС ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ШОКОЛАД И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 80 мл
НовМУЛТИ ШОКО ЗА ВЪЗРАСТНИ блокчета * 20 НАТУРФАРМА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Преслава Велкова: Ръчният шоколад If You говори вместо вас
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
Коментари към Домашни шоколадови капки